פסיכותרפיה

פסיכותרפיה

מתמודדים עם מצבי לחץ או תקופת משבר? אני מזמין אתכם ליצור קשר עם איש מקצוע, בעל נסיון וארגז כלים טיפולי מגוון, אשר יסייע לכם להתמודד עם הקושי, יתמוך, ילווה ויסייע לכם להרגיש טוב יותר.

סיוע של איש טיפול בזמן בו אתם זקוקים לו, יכול לקצר את תקופת המשבר, ליצור תקווה מחודשת ביכולותיכם, לסייע לכם להתגבר על המצב הקשה וליצור את השינוי הרצוי.

טיפול פסיכולוגי יכול לסייע לכם במגוון מצבים של קושי אישי – החל במצבים של דיכאון או חרדה, משבר זוגי, קושי במציאת בן זוג, חרדה חברתית, טראומה או מצבים כפייתיים.

הידע הפסיכולוגי הרב שנצבר בעשרות השנים האחרונות יכול לאפשר לכם כמטופלים דרכים מתאימות לקושי עמו אתם מתמודדים ולהעדפותיכם האישיות.

באילו מקרים אני מטפל בפסיכותרפיה בקליניקה?
  1. חרדות שונות (חרדה כללית, חרדת בחינות,חרדה חברתית ו פחד קהל, התקפי חרדה) ופוביות שונות (פוביה מחרקים, טיסות, נהיגה, חושך ועוד)
  2. התמודדות עם מחלה גופנית
  3. דכאון או דכאון משולב בחרדה
  4. סטרס ולחצים ממקורות שונים
  5. קשיי זוגיות
  6. קשיים משפחתיים הנוגעים למשפחה הגרעינית ו/או משפחת המקור
  7. הכחדת הרגלים לא רצויים (כסיסת ציפורניים, עישון, אכילת יתר)
  8. קשיי שינה
  9. התלבטויות בצמתים משמעותיים בחיים
  10. זוגיות , אבהות ומשפחה
  11. פוסט טראומה בעקבות תאונה, פציעה או ארוע טראומתי
  12. אובדן , מצבי אבל ושכול

מתמודדים עם קושי מתמשך או משמעותי? אני מזמין אתכם לפנות אליי בעזרת הטופס או ישירות בטלפון: 050-8005390

בפגישה בחדר הטיפול, אוכל להתאים לכם את השיטה או הכלי האפקטיבי ביותר לשיפור במצבכם או להתמודדות עם האתגר האישי שלכם. השיטות הפסיכולוגיות הטיפוליות בהן אני משתמש מסייעות למטופלים בדרכים שונות :

בגישה הקוגניטיבית: המטופל לומד כיצד לאתר הרגלי חשיבה אוטומטיים, לאתגר את המחשבות השליליות על העצמי והעולם, ולאט לשחרר את המחשבות השליליות החוזרות (יעיל למשל בהתמודדות עם דיכאון, חרדה כללית וחרדה חברתית…)

בגישה ההתנהגותית: המטופל לומד כיצד לזהות את אותן ההתנהגויות מהן נמנע בגלל תחושות חרדה, למקם ברצף את מידת הקושי שלהן, להיחשף באופן הדרגתי לתחושות ולמצבים השונים, ולהרחיב לאט החופש ההתנהגותי שלו (יעיל למשל בפוביות ספציפיות, OCD, סיוע בהתמודדות עם כאב…)

בגישה הזוגית-משפחתית: המטופלים לומדים כיצד להתבונן בבעיות כבעיות של יחסים, לשפר את דפוסי התקשורת המודעים והלא מודעים, לבצע התאמות אל האחר, ולאט להרחיב את תחושות ההגשמה בתוך המסגרת הזוגית/משפחתית

בגישה הדינמית-פסיכואנליטית: המטופל לומד כיצד לזהות את ביטויי הלא מודע שלו, לקשר בין תגובותיו בהווה לזיכרונות ילדות, לצמוח מרגשות מורכבים העולים לעתים בטיפול, להבין יותר את מערכות היחסים בחייו ואת תחושות העצמי, ולהרחיב את החוויות המשמעותיות בחיים (יעיל לעיתים במקרים בהם אין מטרה טיפולית ברורה המוגדרת מראש, או לחלופין כאשר המטרות עמוקות ורחבות)

בגישה ההיפנוטית: המטופל לומד כיצד להשתמש בכוחות, זיכרונות, ויכולות הנמצאים בדרך כלל בלא מודע…

באופן אישי אני מאמין כי לכל הגישות המבוססות בעולם הפסיכולוגיה אכן יש משהו חשוב לתרום להבנתנו את נפש האדם ואת תהליכי השינוי. עם זאת, ישנם מטופלים מסוימים אשר יותר מתאימים לשיטות מסוימות, וכן גם בעיות מסוימות אשר יותר קל ויעיל לטפל בהן דווקא בגישות ספציפיות.

בתפיסה אינטגרטיבית של פסיכותרפיה המדע והאומנות המורכבת היא להתאים למטופל את השיטות, הכלים, והגישות המתאימים ביותר למצב הנוכחי ולמקומות אליהם הוא רוצה להגיע .

אולם, אם נתבונן בשיטות השונות ונכניס אותן לחדר הטיפול, נגלה כי בסופו של דבר המפגש הטיפולי הוא מפגש בין אדם לאדם, מערכת יחסים מלאה, גם אם קצת אחרת…. לכן, כשאדם נכנס לחדר הטיפול, ישנן תכונות אנושיות אשר בבסיס אותה מערכת יחסים- החל בחמלה ואמפתיה, ביכולת להקשיב ולתמוך, במקביל לעבודה ממוקדת, מבחינה ומארגנת.

איך נראית פסיכותרפיה?

ישנם סוגים רבים של פסיכותרפיה. יש טיפולים מאוד ממוקדים וקצרים (אפילו פגישה אחת) ויש רחבים וממושכים, יש פסיכותרפיה לצד מיטת החולה בבית החולים (נעשית בד”כ ע”י פסיכולוגים רפואיים) ויש בקליניקה ואף במרחב הפתוח.

ניתן לומר בפשטנות כי מה שמשותף לסוגי הפסיכותרפיה הוא שאדם אחד מנסה לסייע לאדם אחר, המבקש להשתנות, דרך כלים שונים ובאמצעות מילים.

פסיכותרפיה יכולה להתבצע בהרכבים שונים- פרטני, הורים, זוגי או משפחתי.

הדבר החשוב ביותר הוא שהמטפל ידע כיצד להתאים את צורת הטיפול למטופל, לרצונות שלו, ולדרך אשר המטפל מעריך כבעלת הפוטנציאל הגבוה ביותר, לעזור למטופל להרגיש טוב יותר ולהגיע לשינוי המיוחל.

לאחר סיום התהליך, כאשר תרגישו שהגעתם למטרות אותן הצבתם לעצמכם בתחילת הטיפול, תוכלו להרגיש , תחושה של שמחה וסיפוק. גם אני שותף לתחושה זו, אשר מניעה אותי, כמטפל,לאורך כל התהליך.

מתלבטים? אני מזמין אתכם ליצור עמי קשר בטלפון 050-8005390 או מלאו את הטופס ואשמח לסייע לכם בהתלבטות.

רוצים לדעת עוד ?

משך הטיפול

אחת השאלות המרכזיות שמבקשים מטופלים לדעת היא – כמה זמן ייקח הטיפול? לשאלה זו מספר היבטים- כמה זמן ייקח לי להרגיש טוב יותר? כמה יעלה לי בסופו של דבר הטיפול? מתי אדע אם הטיפול מצליח?

שאלות אלה מתחברות ולעתים מעצימות את רמת החרדה בה נמצא המטופל לפני תחילת הטיפול.

המענה לשאלה זו הוא כמובן מורכב ותלוי בלא מעט גורמים –

  1. מהו הקושי עמו אתם מגיעים לטיפול?
  2. האם הקושי עמו אתם מגיעים לטיפול מתייחס לתקופה זו או נמשך שנים רבות?
  3. מהי מטרת הטיפול? האם המטרה היא להתמודד עם קושי ספציפי- לדוגמא חרדה חברתית או פוביה, או שמדובר במשהו רחב יותר ?
  4. גמישות לשינוי – ישנם אנשים שמגיעים לתוצאות שמספקות אותם בטיפול מהר יותר ויש שנזקקים לטיפול ארוך יותר להרגיש כך, הדבר תלוי גם במבנה הנפשי של כל אחד ואחת.

אני מבין את הקושי בכניסה לתהליך פסיכולוגי טיפולי שאינו מוגדר בעלויות ובזמן. לכן, כאשר אני מתבקש להעריך אני מציע הערכה ראשונית מנסיוני הרב בטיפול בהתבסס על הקושי עמו מגיע המטופל, ולאחר מפגש או שניים עם האדם ניתן להעריך יותר אישית את משך הטיפול.

פסיכותרפיה ממוקדת בפגישה אחת

מרגישים שאתם צריכים לפתור רק דבר אחד שממש מטריד אתכם? זקוקים לפתרון מהיר מקצועי, ומיידי? לשם כך ניתן לקבל בקליניקה, במקרים מיוחדים וספציפיים, פסיכותרפיה ממוקדת בפגישה אחת.

זוהי פגישה באורך 3 מפגשים רצופים (שעתיים וחצי נטו) אשר מיועדת לסייע לאנשים הזקוקים להתייעצות, התמודדות עם עיבוד אירוע, או להחלטות ממוקדות ומהירות.

במקרים מסוימים מאפשרת הפגישה להתנסות בפסיכותרפיה על ידי התמודדות עם קושי ממוקד. במצבים מסוימים ניתן לשלב בפגישה זו גם היפנוזה.

פגישה זו אינה מתאימה לפתרון קשיים עמם אתם מתמודדים כבר זמן ממושך או לנושאים מורכבים אשר נדרש זמן בכדי להבינם.

מה בין פסיכותרפיה בקליניקה לבין פסיכותרפיה ONLINE?

בשנים האחרונות התפתח תחום הפסיכותרפיה און-ליין, מה שתפס תאוצה במיוחד בשנת הקורונה. טיפול מרחוק יכול לסייע גם למטופלים שניידותם מוגבלת מסיבות שונות (פסיכולוגיות או רפואיות) וגם למטופלים שגרים רחוק מהמטפל המומחה לבעיה שהם סובלים ממנה או שמדבר בשפת האם של המטופל. לפסיכותרפיה בטיפול מרחוק אופי קצת שונה מזו המתרחשת בקליניקה בעיקר בהקשר של גבולות וSETTING. כאשר בקליניקה גבולות הטיפול ברורים, בטיפול מרחוק קיים עדיין מרחב לא מוגדר אשר מצריך קביעה מחודשת של הגבולות והכללים לזמן הטיפול. למרחב הלא מוגדר ולעובדה שהטיפול מתרחש לעיתים קרובות מהבית של המטופל יש לעיתים קרובות יתרונות מבחינת התהליך הטיפולי.

ואכן, יותר ויותר מחקרים מצביעים על היעילות של טיפול מסוג זה. ישנם מטופלים רבים שמרגישים שטיפול מרחוק מאפשר להם להתמיד בטיפול ולהגיע לתוצאות אשר לא היו מגיעים אליהן בפרק זמן זה בפגישות פרונטליות. ישנם לדוגמא אנשים אשר טסים הרבה לצורך עבודתם , או שעבודתם מצריכה זמינות למצבי חירום (כמו רופאים ואנשי ביטחון) מה שפגע בעבר ברציפות הטיפול. כיום, עם החשיפה המוגברת של כולנו לזום ודומיו, ניתן להגיע לרצף טיפולי גם כאשר המטופל או המטפל אינם נמצאים באותו מקום מבחינה פיזית.

לטיפול מרחוק יש כמובן חסרונות ויתרונות, אבל הנסיון מראה כי השונות בין טיפול פרונטלי לבין טיפול ONLINE קשורה בעיקר להעדפות ותכונות אישיות וקשה לייחס לה יתרונות או חסרונות גורפים אשר ישפיעו במידה דומה על כל המטופלים.

איך תדעו אם הטיפול מצליח?

התשובה לשאלה זו מתחלקת בהתאם לשלבים השונים בטיפול.

כבר בשלבים הראשוניים לפעמים יכול האדם להרגיש אם יש שינוי בסימפטומים: החמרה מסוימת בסימפטומים, או הקלה. חלק מהמטופלים מעידים כי עצם התחלת הטיפול או אפילו קביעת הפגישה הראשונה מביאה עמה שינוי, שכן היא מעלה את התקווה ואת תחושת המסוגלות של המטופל לשלוט ולהשפיע על חייו.

לאחר זמן קצר חשוב לבחון באיזה מצב הגענו לטיפול, מה היו הסימפטומים שהביאו אותנו לפנות, איך הגדרנו את מטרות הטיפול והאם היו שינויים. אם אינכם בטוחים או זוכרים, כדאי מאד לפתוח את הדברים לדיון עם המטפל.

במקרים מסוימים נגלה, כי פתרון הסוגיות עמן הגענו לטיפול פותח בפנינו ערוץ חדש וכוחות לחקור סוגיות נוספות המטרידות אותנו בזמן זה. במצב זה כדאי לשקול לשנות את מטרות הטיפול או לסיימו.

לאחר סיום התהליך הטיפולי, כשמגיעים למטרות שמציבים, אפשר להרגיש תחושות של הקלה, סיפוק ושחרור.

פסיכותרפיה ותרופות

אנשים רבים נוטים לחלק את נוטלי התרופות ואת המשתתפים בפסיכותרפיה לשתי קבוצות נבדלות – “המאמינים בתרופות” וה”מאמינים בטיפול בשיחות”.. המציאות מראה כי ישנם אנשים רבים אשר משתמשים בשני האמצעים במטרה להרגיש טוב יותר, בחלק מהפעמים בזמן קצר יותר.

חשוב לציין כי פסיכולוג אינו רופא ואינו ממליץ או רושם למטופליו תרופות שונות. מי שרושם את התרופות הוא לרוב פסיכיאטר או רופא משפחה , אשר יכול לשתף פעולה עם הפסיכולוג לצורך מתן הטיפול המיטבי למטופל.

עם זאת, מטופלים אשר אינם מעוניינים ליטול תרופות או להפחיתן יכולים לעיתים להיעזר בפסיכותרפיה משולבת היפנוזה או מיינדפולנס, שילוב המאפשר טיפול אפקטיבי לקשיים שונים.

סודיות בטיפול

חיסיון מלא הינו זכות ראשונית של כל מטופל בטיפול פסיכולוגי והיא מעוגנת בחוק זכויות החולה ובחוק הפסיכולוגים, זהו עקרון מרכזי בטיפול שכן הוא מאפשר את עצם קיומו של הטיפול הפסיכולוגי. המקום הבטוח שמעניקה הסודיות כחוק מהותי, מאפשר למטופל לחלוק את עולמו הפנימי הכולל מחשבות, פחדים ופגיעות רבה מבלי חשש של חשיפה בפני “העולם החיצוני” ככלל ובפני הקרובים לו ואלה אשר עלולים להיות מושפעים מהכרת עולמו הפנימי.

הפרת החסיון תתרחש אך ורק עם הסכמתו הברורה של המטופל ולצרכים שייטיבו עמו, מטעמים משפטיים או הגנה על חסרי ישע.

רוצים לדעת אפילו יותר על פסיכותרפיה?

מהי פסיכותרפיה?

פסיכותרפיה היא הגדרה כללית לכל השיטות שעוסקות בריפוי נפשי, כאשר הכלי המרכזי בפסיכותרפיה הוא לרוב דיבור: “טיפול בדיבור”. עם זאת, לא מדובר רק על “שיחות”, אלא על קבלת כלים פסיכולוגיים מהאסכולות השונות של פסיכותרפיה לטובת יצירה של שינוי רצוי. דרכי הטיפול הפסיכותרפי התפתחו כדרכים שונות לסיוע בהתמודדות עם קשיים רגשיים, מצבים פסיכולוגיים, התמודדות עם מחלות גופניות ואתגרים שונים במהלך החיים. פסיכותרפיה יכולה להיות “ממוקדת סימפטום”, ולפעול לטובת “הסרה” של סימפטום מסוים היוצר סבל ומצוקה, או לפעול בצורה רחבה יותר לטובת יצירה של שינויים חיוביים ושיפור איכות החיים.

מי מטפל בפסיכותרפיה?

ברוב המקומות בעולם מי שעוסק בפסיכותרפיה הוא אדם שקיבל הכשרה רחבה בבריאות הנפש, ולמד וקיבל הסמכה בתחומי הפסיכולוגיה או הרפואה. על מנת לטפל במצבים רפואיים ופסיכולוגים יש צורך בידע רחב על גוף ונפש האדם, ובאופן טבעי ראשוני הפסיכותרפיסטים במדע היו הרופאים והפסיכולוגים.

בישראל למעשה כל אחד יכול להתייחס לעצמו כ”פסיכותרפיסט” ולא רק רופאים פסיכיאטרים ופסיכולוגים מומחים. בכל מקרה כדאי לוודא שלמטפל מספיק ידע והסמכה על מנת לטפל, טיפול בנפש האדם הוא דבר רגיש, ומצריך ידע רחב באבחון, התפתחות, הפרעות נפשיות ועוד, כדי להתאים למטופל את הטיפול הטוב ביותר עבורו.

אילו סוגים שונים של פסיכותרפיה קיימים היום ?

למעשה יש עשרות סוגים של פסיכותרפיה.

יש פסיכותרפיה הממוקדת בשינויים התנהגותיים ויש שמתמקדת בשינוי המחשבות,

יש פסיכותרפיה שמתמקדת בהתמודדות עם מחלות גופניות ויש שיותר בקשיים פסיכולוגיים,

יש פסיכותרפיה שעוסקת יותר בחוויות ילדות ויש שמתמקדת רק במה שקורה בתקופה הנוכחית.

לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות, כשהאתגר מצד המטפל הוא להתאים את סוג הטיפול לסימפטומים ולמטופל עצמו.

בין סוגי הפסיכותרפיה אפשר למצוא שיטות פסיכואנליטיות, שיטות קוגנטיביות התנהגותיות, שיטות משפחתיות, גשטאלט, היפנוזה ועוד ועוד… בעשרות השנים האחרונות יש אלפי מחקרים מדעיים שבוחנים את הסוגים השונים ובכל תחום טיפולי קיים ידע לגבי השיטות היעילות ביותר, לכן חשוב מאד שהמטפל יכיר גם את הספרות המדעית העדכנית לטובת התאמה מיטבית למטופל.

תפריט נגישות

בתקופה קשה זו עולים באופן טבעי פחדים וחרדות רבות.

אני מזמין אתכם לפנות אליי לקבלת טיפול מקצועי מיידי

מרחוק או בקליניקה ברמת אביב.

שיהיו לנו ימים שקטים וטובים.